Català | Dutch | English | Español | Français | Italiano| Slovensky | Türkçe
 
   
 

Coincidint amb el final del projecte co-finançat pel Long Life Learning Programme, que va acabar el 31 d'octubre de 2011, hi ha hagut moltes activitats durant els últims mesos:

• Presentació de ponències a les conferències de ECAADE i ED MITJANA

• Conferència Internacional a Brussel·les "Innovació, Habitatge i Aprenentatge"

• Compendi de OIKODOMOS: material de suport per a professors

• OIKOpedia, una base de coneixement col · laborativa

• Exposició al Eastern Mediterranean University, al nord de Xipre.

• Workspace "Housing Reagents"

 
 
PONÈNCIES PRESENTADES
 
 

La ponència "Oikodomos Virtual Campus: a networked-based model of education” va ser presentada per Paul Riddy al ED MEDIA que va tenir lloc a Lisboa, a finals de juny. Al juliol, la ponència "Reading Housing with Proximity in Lefkosa through Oikodomos Learning Activities" va ser exposada per Beril Ozmen a la vint-i-tresena conferència ENHR a Toulouse. Una altra ponència, "OIKODOMOS Virtual Campus. Constructing learning processes in collaboration ", va ser presentada per Leandro Madrazo en la Conferència del ECAADE, al setembre, a Ljubljana.

 
 
CONFERÈNCIA INTERNACIONAL
 
 

La Conferència Internacional sobre  “Innovació, Habitatge y Aprenentatge”, va tenir lloc a l'Escola d'Arquitectura de W & K Sint-Lucas a Brussel·les, durant els dies 27 i 28 d'Octubre. Van assistir 35 participants de tot Europa. Les conferències d'obertura van estar a càrrec de Claudi Aguiló i de la Dra. Mirjana Devetakovic qui van abordar els temes de la projectació i construcció d'habitatges a la pràctica professional en l'ensenyament, i la utilització de les TIC en entorns d'aprenentatge respectivament. Es van presentar deu ponències sobre les diverses problemàtiques de l'habitatge contemporània. Els resultats obtinguts al llarg del projecte OIKODOMOS van ser presentats pels socis i discutits amb els participants. Els nous membres associats -BTU Cottbus, ETS d'Arquitectura de València i de l'Institut de Tecnologia de Gebze-, van exposar les seves experiències de nouvinguts al Campus Virtual de OIKODOMOS. La conferència va ser transmesa en directe i els textos de les ponències es troben disponibles al blog del projecte.

 
COMPENDI DE OIKODOMOS
 
 

L'experiència adquirida al llarg dels quatre anys d'activitat del Campus Virtual de OIKODOMOS ha estat sistematitzada i documentada en el Compendi. Aquest document conté informació pràctica per a professors que estiguin interessats a dissenyar activitats d'aprenentatge conjuntament. També conté adreces d'accés a documents de suport per a docents que es troben disponibles al menú de RESOURCES del portal web, entre ells presentacions narrades i informes sobre les experiències d'aplicar el model pedagògic en diferents institucions.

 
 
OIKOpedia
 
 

OIKOpedia, un wiki dedicat a resumir el coneixement col · lectiu adquirit a través de les activitats d'aprenentatge al voltant de l'habitatge, està ja operatiu. La informació està disponible en diferents idiomes: espanyol, eslovac, francès, anglès, italià, i turc. Els proveïdors de continguts són els professors registrats al Campus Virtual.

 
 
EXPOSICIÓ AL NORD DE XIPRE
 
 

S'ha dut a terme una exposició al Eastern Mediterranean University (EMU), a Famagusta. El propòsit d'aquesta exhibition va ser divulgar els avenços i resultats del projecte OIKODOMOS entre els membres de la Facultat d'Arquitectura - professors, assistents, estudiants de llicenciatura i postgrau- així com entre membres de la cambra d'arquitectes turc-xipriotes, i ciutadans.

 
 
WORKSPACE “HOUSING REAGENTS”
 
 

El Workspace dedicat al tema de "Housing Reagents", ha començat al setembre. Les institucions participants són BTU Cottbus, La Salle, Gebze, EMU i l’ETS d’Arquitectura València. Com a part d'aquestes activitats, tindrà lloc un taller conjunt del 14 al 16 de desembre a Barcelona.

 
 

--------------------------------------------------------------------------

 
 

WWW.OIKODOMOS.ORG

 
 

OIKODOMOS Partners:

· Escola Tècnica Superior d'Arquitectura La Salle, Universitat Ramon Llull, Barcelona, Spain (Project coordinator) ·
· Hogeschool voor Wetenschap & Kunst, Department Architectuur Sint-Lucas, Brussels/Ghent, Belgium ·
· Institut d'Urbanisme IUG, Université Pierre Mendès, Grenoble, France ·
· Faculty of Architecture, Slovak University of Technology, Bratislava, Slovakia ·
· Faculty of Architecture, Eastern Mediterranean University, North Cyprus, Turkey ·
· Viveka Consulting, Southampton, United Kingdom ·
· Università della Svizzera Italiana, Lugano, Switzerland ·